Süt Formülleri
Bir annenin bebeğini ne kadar emzireceği kendisine bağlıdır. Hem DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) hem de ulusal emzirme komisyonunun bulgularına göre, bebeğin ilk 6 ayında anne sütü ile beslenmesi idealdir.
Ek gıda, bebeğin beslenme planına doğumundan itibaren 4. ayından daha erken (veya 6. ayında) eklenmemelidir. O zamana kadar emzirebilirsiniz ve 4. aydan sonra püre halinde gıda verebilirsiniz.
Başta, bebeğinizin biberondan ona tanıdık gelmeyen bir süt içmek istememesi normaldir. Sadece sabırlı olup yine denemelisiniz.
Biberonu düzenli olarak vermeye devam ediniz. Biberonun ucuna biraz sütünüzden damlatarak bebeğinizin emme reflekslerini artırabilirsiniz. Siz odada olduğunuz zaman bebek sizin ve sütünüzün kokusunu aldığı için size odaklanacağından, biberonu başkasının vermesi daha iyi olur. Bebeği biberona alıştırmak için kendi sütünüzü biberonla vermeye başlayabilirsiniz.
İlk 6 ayda bebeğiniz için en iyi süt anne sütüdür. Bebeğinizin enerji ve beslenme ihtiyaçları ve hassas sindirim sistemi için mükemmeldir. Ayrıca bebeğiniz, onu ilk aylarda enfeksiyonlardan koruyan önemli antikorları anne sütünden alıyor. Emzirme hem sizin için hem de bebeğiniz için çok yakın ve özel bir ilişkidir.
Özel nedenlerden dolayı eğer emziremiyorsanız, ilk 6 ayda doktorunuzun kontrolünde Bebivita bebek sütünü kullanabilirsiniz. Bebeğinize tüm önemli besinleri sağlayacaktır. Bu konuda daha fazla bilgi için lütfen doktorunuza danışınız.
6 aydan sonra Bebivita 2 Devam Sütüne geçebilirsiniz. 6. aydan daha büyük bebeklerin sağlıklı gelişmeleri için ihtiyaçları olan tüm önemli besin öğelerini ve yapı taşlarını içerirler. Beyin ve sinir hücrelerinin gelişmesi için gerekli Omega-3‘e ilaveten Bebivita 2, bebeğinizin gelişmesinin bu döneminde ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri de sağlamaktadır.
12. aydan itibaren, karma bir beslenme planının parçası olarak, Bebivita 3 vermenizi öneririz. Bebeğinize ihtiyacı olan değerli enerjiyi ve tüm önemli besinlerle yapı taşlarını sağlar. Demir, çinko, iyot, kalsiyum, vitaminler ve yüksek kaliteli proteinler bebeğinizin sağlıklı gelişimini teşvik eder.
Ek gıdaya geçişte vereceğiniz her ek gıda öğünü için bir süt öğünü azaltabilirsiniz.
Formülize edilmeyen inek sütü bebekler için uygun değildir. 1.yaşından Bebivita 3 Devam Sütünü kullanabilirsiniz. Çocuklar için uygun olan düşük miktar protein ve çok değerli Omega-3 yağ asitleri (ALA) içerir. Bebivita Devam Sütü kemik oluşumu için önemli olan değerli Kalsiyum ve D Vitamini içerir. Buna ilaveten, Bebivita Büyüme Sütleri yeni yürümeye başlayanların sağlıklı gelişmeleri için gerekli tüm büyüme öğelerini içerirler. Bebivita Devam Sütü bir öğün olarak veya bir öğünün parçası olarak uygundur. Tahıllı bir gıda ile tüketilebilir.
Bebek sütü formülleri annenin emziremediği durumlarda bebeğin ilk 6 ayında tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde formülize edilmiştir. Bebek sütü formülleri bebeğin ihtiyacına doktor kontrolünde verilir.
Devam sütü formülleri ise, bebek sütü formüllerinden daha çok demir ve daha az yağ içerirler çünkü daha büyük çocukların ihtiyaçlarına göre ayarlanmıştır. Dolayısıyla, ek gıda yaşındaki çocukların beslemesi için tasarlanmıştır. Bebeğinizin büyüme ve gelişmesine ilişkin bireysel ihtiyaçları daha erken bir dönemde, karma bir beslenme dahilinde devam formüllerini kullanılmasını gerektirebilir. Ancak muhakkak doktorunuza danışmalısınız.
Hazırlama, porsiyon ve depolama ile ilgili ayrıntılı bilgiler ilgili süt formülünün ürün sayfalarında bulunur.
Evet, çok önemlidir çünkü gerekli besinlerin tam alınmasını bu şekilde sağlarsınız. Bundan dolayı bebeğinizin biberonunu hazırlarken ne daha çok (koyulaştırmak için) ne daha az (inceltmek için) toz kullanmamalısınız. Lütfen her zaman içindeki ölçeği kullanınız ve ambalajında bulunan beslenme tablosunda gösterilen porsiyonlara tam uyunuz.
Gerekli miktardaki formül tozu ölçekle aldıktan sonra, poşeti yeniden kapatınız ve serin kuru bir yerde muhafaza ediniz. Ürünü açtıktan sonra 3 hafta içinde tüketiniz.
Biberon sayısı ve her biberonun miktarı, bebeğe ve bebeğin açlık derecesine göre değişebilir. Bebeğin yaşına göre günde tüketeceği biberon sayısı ve her biberondaki ortalama miktar formülün paketinde bulunur.
Bu bilgiler yalnızca öneridir, dolayısıyla farklılıklar olabilir. Bebekler ne kadar besleneceklerini bilirler ve sonuçta içecekleri miktarı kendileri ayarlarlar. Biberonda kalan formül miktarı sizi endişelendirmesin. Bu, sadece bebeğinizin doyduğunu belirtir. Biberonda kalanları tekrar kullanmayınız.
Ek Gıda
Ek gıdalar, bebek ve yeni yürüyenlerin karma beslenmelerinin parçası olan, anne sütü, yenidoğan sütü ve devam sütü haricinde, tüm katı ve sıvı gıda maddelerini ve gıda karışımlarını kapsar.
Tipik ek gıdalar şunlardır: sebze ile et, tahıl, meyve, bisküvilerden yapılmış püreler ve içecekler.
Yaşa uygun bir besin temini ve gelişimi sağlayabilmek için ek gıdaya en erken 4.aydan sonra ve en geç 6.ayda başlamalıdır. Ek gıdaya her bebeğin bireysel gelişme ve beslenme ihtiyaçlarına göre başlanır. Ek gıdaya başlayacağınız zamanla ilgili lütfen çocuk doktorunuza danışınız.
En iyisi, bir öğle yemeğinde, emzirmeden veya biberon vermeden önce, örneğin birkaç kaşık Bebivita sebze vererek başlayabilirsiniz. Bebeğinize yavaş yavaş bu yeni beslenme şekline alışması için zaman tanımalısınız. Gün geçtikçe, sebze miktarını azar azar artırınız. Bebeğiniz daha büyük porsiyonlar ve kaşıktan yemeye alışıncaya kadar en uygun seçenekler (doktorunuzun da kontrolünde) havuç ve patatestir. Sonraları, 4. Aydan sonra Bebivita ek gıdalarına geçebilirsiniz.
Birkaç hafta sonra öğle yemeği olarak bebeğiniz ek gıdalara alışınca, akşam sütünü değiştirebilirsiniz. Akşam için ideal sütten kesme gıdası olarak kavanozda Bebivita İyi Geceler Tahıl Bazlı Ek Gıda veya taze kaynamış su ile hazırlanan ürünlerimizi verebilirsiniz.
“Ek Gıda” beslenme rehberimiz, ek gıdaya başlama ile ilgili adım adım takip edilecek bir rehberdir.
Bebeğiniz kaşık için hazır mı? Lütfen çocuk doktorunuza danışınız.
Kenarları yuvarlak ve yumuşak gıdayla temasa uygun plastik bir kaşık kullanmanız önemlidir. Her zaman gıdanın ısısını kontrol ediniz. Bebeğinizin yemek yerken istekli olmasını istiyorsanız, aç olduğundan emin olmalısınız ama çok fazla açlık huzursuzluk yaratacağından dikkatli olmakta fayda var. Püre halindeki gıdayı her gün aynı saatte kaşıkla veriniz; bu şekilde olmuyorsa, küçük bir ara verdikten sonra yeniden deneyiniz.
Bebeğinize kaşığı da verebilirsiniz çünkü bu şekilde oynayarak kaşığa alışmasını sağlamış olursunuz.
Menü bebeğiniz için komple bir öğündür.
Pirinç ve tavuklu sebzeler veya dana etli havuç ve patates gibi, sebze, garnitür (patates, pirinç veya makarna) ve bir et/ balık/ süt mamulünden oluşur.
İlk 4-6 aydaki tüm sıvı ihtiyacı anne sütü veya formül sütten karşılanır. Bebeğin ne kadar sıvı alacağına mutlaka doktor kontrolünde karar vermelisiniz. İlk 6 ay bebeğinizin tüm sıvı ihtiyacını anne sütü karşılayacaktır. Ekstra durumlar için doktor kontrolünde bebeklere uygun içerikli sular verilebilir.
Bebekler ek gıdaya geçtikten sonra sıvı oranı bu oranda artacaktır. Doktorunuzun kontrolünde bu ihtiyacı belirleyebilirsiniz.
Doktorunuza danışarak, uygun pH ve mineral içerikli sıvıların alımı önemlidir.
İçecekleri yemekten sonra vermek en uygundur. Yemekten önce vermek bebeğin iştahını azaltabilir.
Yaşamlarının birinci yılında bebeklerin bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi gibi boşaltım sistemi de tam gelişmediği için çok hassastır. Bundan dolayı bebeklerin, ihtiyaçları olan tüm besinleri sağlayan, büyümelerini destekleyen ve onları zorlamayan özel bir beslenme programına ihtiyaçları vardır.
Bebivita Hakkında
Alman gıda maddeleri yönetmeliği (Alman Beslenme Yönetmeliği) dünyadaki en sıkı denetimlerin arasındadır. Bu yönetmelikte ürün içeriği ile ilgili tanımlanan kalite gereklilikleri, hiçbir bulaşıcı unsurun bulunmaması zorunluluğunu belirtmektedir. Üreticilerin bu yönetmeliğe uymaları çok sıkı denetlenmektedir.
Biz, Bebivita’da bulunanlar, bu sıkı yönetmeliğin gerektirdiğinden de daha iyi olmak için çalışıyoruz.
Ham maddelerin kapsamlı denetimi ve üretim sürecindeki sürekli kontroller azami güveni garanti etmektedir. Laboratuvarlarımız son teknoloji yöntemleri kullanarak malzemelerimizdeki en küçük kalıntıları bile tespit edebiliyorlar. Bu sayede, küçük meleğinize sadece gerçekten en iyi olan ve hiçbir bulaşıcı unsur içermeyen bileşenlerin verileceğini garanti ediyoruz.